Mentori, bisnesvalmentaja, tietokirjailija Sohvi Nyman

Näillä 5 vinkillä saat päivästäsi tehokkaamman ja aloitat aamusi paremmin

Apr 15, 2021

Olet ehkä kuullut siitä, miten aamut tulisi aloittaa, jotta päivästä tulee hyvä. Sillä on todellakin väliä, miten aamusi aloitat. Olemme niin koukussa älylaitteisiin ja someen, että usein aamulla heti herättyään tulee automaattisesti napattua puheliin käteen ja some tai uutiset auki. Onhan siinä sängyssä sitten mukavaa lojua puhelin kädessä. Se imaisee sinut mukaan ja pian jo huomaat olevasi myöhässä. Kiire ja stressi valtaa koko kehon. Pian tunnet ärtymystä.

Jos haluat parantaa aamujasi ja saada päivistäsi tehokkaampia poimi tästä muutama vinkki parempaan aamun aloitukseen:

  1. Heti herättyäsi venyttele kehoasi kevyesti sängyssä ja kiinnitä huomio ajatuksiisi. Voit kirjoittaa niitä ylös muistikirjaan tai vaihtoehtoisesti miettiä, mistä olet kiitollinen juuri nyt

  2. Kun nouset ylös juo iso lasi vettä ja nesteytä itsesi hyvin

  3. Tanssi hetki silmät kiinni lempimusiikki tahdissa, liikuttele kehoasi rakkaudella

  4. Ota kylmä suihku. Jos tämä tuntuu liian radikaalilta pese ainakin kasvot kylmällä vedellä

  5. Aamutoimien lomassa sano itsellesi jotain kaunista. Samalla, kun sanot sen kosketa itseäsi rakastavasti. Voit levittää kosteusvoidetta ja sanoa samalla olen ihana, rakastan sinua, sinä riität

Kun otat aamulla pienen hetken aikaa itsellesi, hemmottelet itseäsi ja olet itsellesi lempeä, kiire ja stressi unohtuu. Näin myös lataudut hyvällä energialla, mikä kantaa koko päivän. Tärkein on aamun ensimmäinen tunti, joten kannattaa miettiä tarkkaan miten sen käyttää. Yön jälkeen aivot ovat hyvin vastaanottavaisessa tilassa, joten on hyvä hetki ohjelmoida omia ajatuksia. Työt ja älylaitteet kyllä ehtivät odottaa. Vasta hyvien aamutoimien jälkeen voit hypätä työntouhuun uudella energialla.

Kokeile viikon ajan muuttaa aamuruutiinejasi ja huomaat eron. Tämän jälkeen ei tee mieli enää palata vanhaan. Voit myös aloittaa askel kerralla ja lisätä uusia rutiineja pikku-hiljaa.

Tilaa ihanuusvinkit!

Tilaa maksuttomat ihanuusvinkit sähköpostiisi!

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Ihanuusvinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.