Miksi jätin menestyksekkään stylistin unelma uran?

app mobiilisovellus tekoäly yrittäjyys Jun 01, 2023

Ihana unelmien ura stylistinä tuli nyt päätökseen. Elin unelmaani ja tienasin hyvin. Mikä sai lopettamaan?

Olen aina rakastanut kauniita vaatteita, kimallusta ja korkkareita. Jo kerhoon menin juhlamekossa ja lakerikengissä. Tuli aina niin hyvä fiilis, kun pisti helmet kaulaan ja parhaimmat päälle. Minusta piti tulla muotisuunnittelija, kunnes teininä bongasin Tamperelaisesta stylistikoulun mainoksen. Luin stylistin ammatista ja päätös oli selvä: isona minusta tulee stylisti. 

19 -vuotiaana valmistuin stylistiksi ja meikkitaiteilijaksi. Opiskelin myös vaatetusalan artesaaniksi ja perustin ensimmäisen yritykseni 18 -vuotiaana opiskeluaikoina. Tavoitteeni oli tulla Suomen parhaaksi ja suosituimmaksi. Tein ihanan unelmauran stylistinä ja nautin jokaisesta hetkestä. 

Stailasin lehtiin, telkkariin, mainoksiin, shoppailin asiakkaiden kanssa, esiinnyin ympäri Suomea, koulutin alan ammattilaisia, olin iltapäivälehtien tyyliasiantuntija, esiinnyin myös TV:ssä, kirjoitin tyylivinkkejä naistenlehtiin ja tein muuttumisleikkejä, vedin tyylikursseja jne. 

Aloitin skaalaamaan omaa osaamistani vuonna 2016, kun julkaisin ensimmäisen kirjani. Olet ihana! tyylikirjan kirjoitimme yhdessä ystäväni Roosa Blomin kanssa ja ReadMe kustansi sen. Kauppallistin stylstin blogini ja pian toimittijat soittelivat minulle säännöllisesti. Vuonna 2017 jatkoin osaamiseni skaalaamista ja julkaisin ensimmäisen verkkokurssini, se myi alusta alusti todella hyvin ja kehitin kurssia koko ajan lisää. Vuonna 2018 halusin skaalata osaamistani lisää ja aloin kehittämään tekoälypohjaista mobiilisovellusta. 

Elin unelmaani ja kaikki pikkutytön unelmat toteutuivat. Oman osaamisen skaalaaminen mahdollisti minulle enemmän vapautta ja matkustelua ja vietin mm. kuukauden talvella Balilla lapseni kanssa. Työ oli ihanaa, mutta pikkuhiljaa mielessäni kyti ajatus: haluan paikkariippumattoman työn. Niin paljon, kuin tätä rakastankin, niin haluaisin enemmän olla kotona ja matkustella.

Yli 15 vuotta ihanaa unelmauraa ja huomasin, että olen toteuttanut kaikki unelmani. Uusia unelmia oli tullut myös. Pandemia aikana toteutin haaveeni ja opiskelin Life coach ja NLP opinnoissa. Kehitin ihanuusvalmennuksen. Alussa se oli valmennusta ja stailausta. Sitten stailaus alkoi jäädä vähemmälle ja valmennus enemmälle. Viime vuonna asiakkaikseni tuli yrittäjiä / yrittäjyydestä haaveilevia. 

Pian päätös oli selvä: haluan valmentaa yrittäjiä ja yrittäjyydestä haaveilevia. Mielestäni mentaalivalmennus on avain menestykseen. Se yhdistettynä bisnesvalmennukseen = MENESTYVÄ YRITTÄJÄ. Minulla on yrittäjäuraa takana pian 20 vuotta ja paljon osaamista muustakin, kuin stailaamisesta. Olen aina ollut vähän enemmän kuin vain pelkkä stylisti. Olen mentoroinut alkavia stylistejä, kun minulla oli useita assareita ja työharjoittelijoita vuosien varrella. Olen vähän puolivahingossa valmentanut ihmisiä ennen valmentaja opintojani.

Pursuan ideoita ja haluan kehittää uusia innovaatioita. Olen aina ollut edeltäkävijä ja tienraivaaja. Olen ensimmäinen stylisti Suomessa, kuka skaalasi osaamisensa tietokirjoihin, verkkovalmennuksiin sekä tekoälypohjaiseen mobiilisovellukseen. 

Stylistinä elin unelmaani ja tienasin hyvin,  kaikki oli todella ihanasti. Mutta pian huomasin, että tämä ei enää riitä, haluan enemmän. Olen luonteeltani suuruudenhullu ja todella kunnianhimoinen. Halusin toisaalta myös rauhoittaa hektistä elämää ja tehdä kotona töitä.

Olen tehnyt 2 vuotta hiljalleen irtipäästämistä stylistin urastani. Toisaalta stylistin ura jatkuu appissani, kun pian virtuaalistylisti shoppailee ihmisten kanssa. Tänä keväänä tein lopullisen päätöksen. Keväälle tein vielä viimeiset kuvaukset, stailaukset ja vedin tyylikurssin. Tyylikurssi alkoi sanoilla, tämä on sitten viimeinen tyylikurssi ja jatkossa keskityn valmentamiseen. 

Nyt tuli aika ilmoittaa asiasta myös julkisesti. Onhan se jännittävää, mutta samalla vapauttavaa. Olen päätöksen tehnyt jo jokin aika sitten. Huomasin eräässä yrittäjäryhmässä keskustelun, jossa etsittiin stylistiä, siellä todella moni ihanasti minua suositteli. Kyllä se lämmitti mieltä ja samalla tajusin, että tämä uusi ura on nyt aika kunnolla julkistaa. 

Jatkossa palveluni ovat Menestyvä yrittäjä valmennus, mentorointi, puhe -ja koulutuskeikat sekä Business Finlandin rahoitusten hakeminen yrittäjille. 

Tämä oli yksi kierros yrittäjyyttä, se sulkeutui nyt ja uusi kierros alkaa. Tulen blogissa kirjoittelemaan myöhemmin lisää yrittäjän urastani, sillä siihen on mahtunut muutakin, kuin stailaamista. Stailauksiin voin jatkossa suositella lämpimästä viimeisintä assariani Tyylistä ei tingitä Kiiraa. 

Tulen aina yhä ja ikuisesti rakastamaan kauniita vaatteita, kimallusta ja korkkareita sekä ahmimaan muotilehtiä ja nauttimaan muotinäytöksistä. Vaikka lopetin stylistin urani sellaisena, kuin se oli ollut eli en stailaa enää, ei urani stylistinä lopu koskaan, sillä se tulee jatkumaan appissani. 

Nyt uusi unelmani on luoda lisää menestystarinoita Suomeeen ja auttaa yrittäjiä laittamaan bisnekset rokkaamaan! Ja tietysti tehdä maailman ihanin ja paras app verkkoshoppailuun!

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.