Näillä 5 vinkillä lisäät rakkautta itseäsi kohtaan

Apr 03, 2021

1. Tunne itsesi. Miten voisit rakastaa ihmistä, jota et tunne lainkaan? Itsetuntemus on kaiken perusta. Pyri tutustumaan todelliseen minääsi – siihen naiseen, joka olet ilman rooleja, titteleitä ja muiden miellyttämistä. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset: Millaiseksi koen itseni? Mitä ajattelen itsestäni? Mitä toivon? Mitä tarvitsen? Mitkä asiat ovat minulle tärkeitä? Mitkä asiat tukevat hyvinvointiani? Mistä tulen iloiseksi? Milloin olen viimeksi kokenut kiitollisuutta? Entä onnellisuutta?

2. Ajattele itsestäsi myönteisesti. Myönteinen minäkuva ei välttämättä synny itsestään, eikä yhdessä yössä. Joskus tämän eteen on tehtävä ahkerasti töitä. Kerro joka aamu peilikuvallesi, mikä sinussa on hyvää ja kaunista. Mistä olet kiitollinen juuri nyt. Aluksi tämä voi tuntua oudolta, mutta jatka vain sitkeästi. Nopeasti huomaat sisäisen puheen ja ajatusten muuttuvan armollisemmaksi. Mitä useammin puhut itsellesi kauniisti, sitä nopeammin alat uskoa sanoihisi.

3. Koe kiitollisuutta. Mieti, mitkä asiat ovat hyvin juuri nyt. Mistä olet kiitollinen. Vaikka joskus tuntuisi vaikealta löytää kiitollisuuden aiheita, niitä on monia: voit olla kiitollinen lukutaidosta, jolla luet tätä kirjaa, liikuntakyvystä, vapaudesta, siitä että on koti ja ruokaa jääkaapissa. Kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaa joka päivä. Kirjoita sinne joka päivä vähintään viisi asiaa, joista olet kiitollinen juuri nyt. Tee tämä heti aamulla, niin päivä lähtee hyvin käyntiin. Kirjoituksen jälkeen sulje silmät ja mieti kirjoittamaasi, tunne kiitollisuuden tunne koko kehossasi. 

4. Mene peilin eteen ja ota hyvä ryhti, pyöräytä hartiat taakse ja laita kädet vyötärölle. Katso itseäsi ja sano: Olen ihana! Olen kaunis! Olen upea! Toista näitä lauseita useita kertoja. Sano ne ääneen, sano kovempaa, huuda! Mitä kovempaa tämän sanot, sitä nopeammin alat uskoa siihen. Tee tämä harjoitus joka aamu. Mieluiten useita kertoja päivässä, niin saat tuloksia nopeammin.

5. Seuraavan kerran, kun tapaat ystäväsi kerro hänelle mitä ihanaa hänessä on ja hän kertoo vuorostaan sinulle. Kun kehutte toisianne toisen pitää sanoa vain kiitos. Ei mitään vastaväitteitä, vain kiitos. Voitte kirjoittaa nämä toisillenne ylös. Laita paperi johonkin näkyville.

 Aina, kun kävelet peilin ohi, pysähdy hetkeksi ja kiinnitä huomiota siihen mitä hyvää sinussa on. Sano se ääneen hymyillen!

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.