Mikä yrittäjyydessä on parasta?

yrittäjyys Apr 21, 2024

Yrittäjyydessä parasta on ehdottomasti se, kun saa olla luova ja toteuttaa itseään 🥰
En ole koskaan sopinut siihen perusmuottiin, jossa töissä käydään 8-16 ja joku muu määrää paljonko saa palkkaa tai milloin saa lomaa. Perustin yrityksen 18 - vuotiaana olessani muotialan opinnoissa. En tiennyt mistään mitään, mutta menin vain pelottomasti tuntemattomaan.

19 - vuotiaana olin 3 kk palkkatöissä nollasopimuksella kotimaisella kosmetiikkasarjalla konsulenttina. Olin Tampereen paras myyjä, voitin myyntikilpailut ja palvelin asiakkaat aina iloisesti. Silti sain puhelimessa potkut. Mitä tapahtui?

Minua 30v vanhemmat naiset, jotka olivat töissä tavaratalossa kiusasivat joka päivä ja puhuivat pahaa minusta työnajantajalleni. Lähdin joka päivä itkien kotiin ja raportoin kiusaamisesta.
Työnantajan vastaus oli ei edellisen konsulentin kanssa ollut tällaisia ongelmia ja potkut tuli tylysti puhelimessa. Minua ei kuultu lainkaan. Koska olin vasta 19-vuotias, eikä minulla ollut kokemusta työelämästä en tiennyt, että tässä tilanteessa myös minua olisi tullut kuulla. En kuulunut mihinkään liittoon, kun en sellaisista tiennyt. Mietin, että mikä minussa on vikana, kun aina kiusataan, enkä sovellu työyhteisöön.

Potkut kuitenkin olivat helpostus: eipä tarvitse enää mennä kiusattavaksi. Palkkakin oli ollut matala, eikä se tuntunut riittävän mihinkään. Minulla on myös koulukiusaamistausta, koko peruskoulu oli maanpäällinen helvetti, jossa kiusattiin joka ikinen päivä. 

Vasta 30 -vuotiaana olessani Aalto yliopiston johtamisen kurssilla oivalsin, että kyse oli huonosta johtamisesta. Työnantaja ei ollut kuunnellut minua lainkaan, vaan uskoi tavaratalon naisia. Jos heidän puheensa olisivat olleet totta, niin miten olin paras myyjä ja voitin myyntikilpailut? Potkut harmittivat, mutta oli myös helpotus, kun ei enää tarvinnut mennä kiusattavaksi. Luultavasti naiset olivat vain kateellisia siitä että olin nuori, kaunis ja energinen.

Palkkatyö on minulle yhtä kuin epävarmuus, kiusaaminen, huono liksa, orjatyö ja ikävä ilmapiiri. Kiitosta ei koskaan tullut. Yrittäjyys on siis aina ollut minulle työelämässä se ainoa oikea tie. Ja tällä tiellä olen pian 20 vuotta ollut. Yrittäjyys ei todellakaan aina ole helppoa ja nyt esim. koettu koronan aiheuttama pakkotyöttömyys oli aivan kamalaa. Siitä kuitenkin selvittiin ja yhä yrittäjänä ollaan. 

Yrittäjyys on minulle yhtäkuin vapaus, lupa luoda omannäköinen työelämä, tapa toteuttaa itseään, rajattomat mahdollisuudet, ihanat yhteistyökumppanit, rajattomat tulot, voi lähteä lomalle koska vaan ja tehdä sitä mitä rakastaa!

Hyvin suunniteltuna yrittäjyys on siistiä ja saa olla oman elämänsä BOSS 🔥🔥

Jos haaveilet yrittäjyydestä, mutta sinua pelottaa ottaa se ratkaiseva askel ota itsellesi valmentaja / mentori. Joku sellainen, joka on jo siellä mihin sinä haluat päästä. Mentorointi maksaa, mutta se vauhdittaa matkaasi ja auttaa saavuttamaan omat unelmat nopeammin. Itse olen vuosien varrella käyttänyt usempaan kertaan mentoreita ja valmentajia, he ovat vauhdittaneet matkaani ja auttaneet valtavasti. Yksin ei tarvitse kenenkään pärjätä.

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.