Mitä menestyminen tarkoittaa?

yrittäjyys May 25, 2024

Mitä menestys oikein tarkoittaa? Yleisesti se tuntuu tarkoittavan materialistia asioita, kuten hieno auto, hieno talo, x€ vuositulot, Armanin puhu, Pradan kengät, Louis Vuittonin käsilaukku, omaisuutta x € edestä jne.

Menestys kuitenkin tarkoittaa jokaiselle ihmiselle vähän eri asiaa. Joku voi myös ajatella, ettei ikinä tule menestymään, kun sellaiset tai tällaiset lähtökohdat jne.

Mielestäni lähtökohdilla ei ole mitään tekemistä sillä, voiko ihminen menestyä vai ei. Omaa osaamista pystyy kehittämään ja nykyään tietoa on paljon saatavilla maksutta monesta kanavasta. Kyse on enemmänkin mindsetistä, siitä mitä uskoo itsestään ja minkä uskoo itselleen olevan mahdollista.

Minulle menestys tarkoittaa ehdottomasti vapautta. Vapautta elää omannäköistään elämää. Sitä, että aamulla ei tarvitse herätyskelloa, voi viettää aamut rauhassa mennään metsään ja uimaan ennen töitä.

Menestys tarkoittaa minulle myös sitä, että työviikot pysyvät maltillisina, on riittävästi lomaa ja vapaata ja voi lähteä lomalle, kun siltä tuntuu. Menestys merkitsee minulle sitä, voin ostaa palveluita, investoida itseeni, perheeseen ja yritykseen, ulkoistaa asioita ja sitä, että rahaa tulee silloinkin, kun ei tee töitä. Se tarkoittaa myös sitä, että voi itse suunnitella kalenterin, eikä ole kenenkään toisen kellokortissa kiinni. Ja tietenkin sitä, että voi talvella mennä pakkasta pakoon palmun alle.

Äkkiä kuvaamani kuulostaa siltä, että menestys tarkoittaa minulle rahaa. Kyllä sitäkin, mutta enemmänkin sitä, mitä sillä rahalla saa. Muistan vielä hyvin, kun tein kellonympäri töitä ja haaveilin hitaista aamuista. Siitä ei ole kovin montaa vuotta. Muistan myös ajan, kun opiskelijana haaveilin siitä, että voin ostaa joka viikko uudet korkkarit tai käsilaukun, se meinasi silloin minulle menestystä.

Vuosien varrella materialismin merkitys on muuttunut kohdallani merkittävästi. Kallis käsilaukku ei enää ole yhtä kuin menestyminen, vaan se on se, ettei tarvitse aamulla herätyskelloa. On se hauskaa huomata, miten sitä ihminen muuttuu 😄 Kyllä pidän yhä kauniista käsilaukuista ja korkkareista, mutta ei niitä tarvitse joka viikko ostella näyttääkseen jollekin jotain. 😄

Jos haaveilet menestymisestä, niin määrittele ihan ensin itsellesi, että mitä se juuri sinulle tarkoittaa. Määrittele se mahdollisimman tarkasti. Sen jälkeen tee toimintasuunnitelma ja ala ottamaan askeileita sitä kohti.

Mitä menestys sulle tarkoittaa / merkitsee?

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.