Mitä vaaditaan hyvältä blogilta?

bloggaaminen blogi Jul 24, 2023

Kokosin tähän postaukseen muutamia asioita, mitä vaaditaan hyvältä blogilta. Postauksen lopusta löydät myös suosituksen valmennuksesta ja affialate-linkin.

  1. Laadukas sisältö: Hyvä blogi tarjoaa arvokasta, hyvin kirjoitettua ja informatiivista sisältöä lukijoilleen. Sisällön tulisi olla ajankohtaista, hyödyllistä ja mielenkiintoista kohdeyleisölle sekä antaa lisarvoa ja ns. koukuttaa lukija janoamaan lisää.

  2. Lukijakeskeisyys: On tärkeää ymmärtää kohdeyleisönsä ja kirjoittaa heitä kiinnostavista aiheista. Bloggaajan tulisi pystyä asettumaan lukijoiden asemaan ja tuottaa sisältöä, joka vastaa heidän tarpeisiinsa ja odotuksiinsa.

  3. Hyvä kirjoitustyyli: Blogikirjoittajan tulisi osata ilmaista itseään selkeästi ja houkuttelevasti. Hyvä kirjoitustyyli tekee sisällöstä helposti luettavan, koukuttavan ja ammattimaisen vaikutelman.

  4. Visuaalinen houkuttelevuus: Hyvä blogi kiinnittää huomiota myös ulkoasuunsa. Sisältöön tulisi sisällyttää kauniita / laadukkaita kuvia, jotka tukevat ja rikastuttavat tekstiä.

  5. Säännöllinen päivitys: Blogin päivittäminen säännöllisesti on tärkeää pitääkseen lukijat kiinnostuneina ja palaamaan sivustolle uudestaan. Tämä luo myös ammattimaisen kuvan blogista. Hyvä julkaisu tahti on noin kerran viikossa. Toki jos aikaa riittää voi julkaista useammin.

  6. Vuorovaikutus lukijoiden kanssa: Hyvä blogi kannustaa lukijoiden osallistumista ja reagointia sisältöön. Bloggaajan tulisi vastata kommentteihin, kysymyksiin ja palautteisiin luodakseen vuorovaikutteista yhteisöä lukijoiden kanssa.

  7. Hakukoneoptimointi (SEO): Blogikirjoitusten tulisi olla hakukoneystävällisiä, jotta ne löydetään helposti hakukoneiden avulla. Hyvä blogi ottaa huomioon avainsanojen käytön, meta-tiedot ja linkityksen parantaakseen näkyvyyttään hakutuloksissa. Kun julkaiset blogiisi säännöllisesti, niin myös kotisivusi päivittyvät automaattisesti eli löydyt tuoreina google hakutuloksina.

  8. Luotettavuus ja asiantuntemus: Hyvä blogi rakentaa luottamusta lukijoiden keskuudessa tarjoamalla korkealaatuista sisältöä ja ammattitaitoon perustuvaa tietoa. Kirjoittajan tulisi osoittaa asiantuntemustaan ja tarjota luotettavia lähteitä, kun se on tarpeen. Eli tuo reippaasti omaa asiantuntemustasi esille blogissa. Älä pelkää jakaa ilmaisia vinkkejä, sillä näin vakuutat lukijan ammattitaidostasi ja voit saada hänet ostamaan palveluitasi.

  9. Selkeä kohderyhmä: Kirkasta kohderyhmäsi eli kenelle kirjoitat 
  10. Asiantuntija blogi ja lifestyle blogit ovat erikseen. Asiantuntija blogissa jaetaan tietoa, lisäarvoa ja tuodaan omaa ammattitaitoa esiin sekä esitellään omia palveluita. Lifestyle blogissa jaetaan omaa elämää ja arkipäivän asioita. On kaksi eri asiaa olla lifestyle bloggaaja, kuin asiantuntija bloggaaja. 

Tässä muutamia vinkkejä sinulle, joka suunnittelet omaa blogia. On kuitenkin tärkeää muistaa, että bloggaaminen luovaa ja yksilöllistä, ja jokaisella blogilla voi olla omat ainutlaatuiset ominaisuutensa ja tavoitteensa. Jos olet yrittäjä / asiantuntija kirjoita silloin asiantuntija blogia ja jaa siellä omaa ammattitaitoasi. Näin saat luotua myös vahvan henkilöbrändin. Hyvä asiantuntija blogi tuo myös rahaa kassaan, tunnettuutta sekä asiakkaita. Blogi kannattaa laittaa omille nettisivuille, se lisää myös näkyvyyttäsi verkossa.

Jos sinulla on haaveissa oma blogi ja haluat alkaa tienaamaan rahaa blogillasi suosittelen sinulle lämpimästä Tiia Konttisen bloggaajasta ammatilaiseksi valmennusta. Olen käynyt sen itsekkin ja Tiian opeilla aloitin aikoinaan suositun stylistin blogin. Koodilla sohvi10 saat -10% alennusta valmennuksen hinnasta. Lue lisää valmennuksesta klikkaamalla tästä. 

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.