Onko yrittäjä aina töissä 24/7?

yrittäjyys Apr 07, 2024

Yrittäjyyden suurimpia myyttejä: yrittäjä tekee töistä 24/7, eikä ikinä lomaile. Totta vai tarua?

Totta ja tarua. Usein yrittäjän ura alkaa sillä, että haluaa toteuttaa itseään ja tehdä sitä mitä rakastaa ja työllistää itsensä. Pian onkin naimisissa työnsä kanssa, eikä aikaa tunnu jäävän lomalle / vapaille. Ei etenkään, jos yrityksen tulo on riippuvaista omasta työpanoksesta jatkuvasti. Koska jos ei tee töitä, ei tule rahaa.

Näin oli omakin yrittäjä ura vuosia. Toisaalta rakastin työtäni stylistinä yli kaiken, eikä se tuntunut työltä. Tein töitä kellonympäri, usein 7 päivää viikossa. Jossain kohtaa kuitenkn aloin uupuminen hulluun työtahtiin. Mullistava hetki oli se, kun vuonna 2017 sain ensimmäisen kerran rahaa kirjasta. Siis vau kerran tehdystä työstä maksetaan yhä! Voisiko tätä tehdä enemmän? Mietin.

Puoli vuotta myöhemmin julkaisin jo ensimmäisen verkkokurssini Vaatteet voivat muuttaa elämäsi. Olin julkaissut kurssin 2 päivää ennen joulua ajatuksella: ei tätä kukaan varmaan osta näin joulun alla. Toisin kävi: tienasin 6 päivässä 2100€ verkkokurssilla. Seuraavalla viikolla tuplasin myynnin 💰 siitä se sitten lähti.

Tämä kokemus muutti ajatukseni täysin rahan tienaamisesta ja yrittäjyydestä. Verkkokurssin mainosbudjetti oli 0€. Huikeinta oli se, että kurssi oli ostettu jopa jouluna ja välipäivinä, mitä en olisi ikinä uskonut. Ja minä olin silloin lomalla ja sain samalla rahaa! Eli kerran tehdystä työstä maksettiin ja kassa kilisi, vaikka en fyysisesti juuri sillä hetkellä tehnyt töitä!

Tästä alkoi uudenlainen yrittäjyys kohdallani. Verkkokurssi nosti nopeasti liikevaihtoa ja toi tilanteen, että rahaa tuli silloinkin kun en tehnyt töitä. Verkkokurssi mahdollisti myös enemmän lomaa, matkailua ja vapautta. Otin silloin myös sisällöntuottajan yritykseeni, se oli kannattava investointi, joka maksoi nopeasti itsensä takaisin. Pian pidin vuoden aikana 4 kuukautta lomaa ja vietin talvella kuukauden Balilla lapseni kanssa. Kerrottakoon vielä tähän, että olen ollut yksinhuoltaja aina. Lapseni oli tuolloin 9 -vuotias, kun matkasimme kuukaudeksi Balin aurinkoon pahimpaan pakkasaikaan talvella.

Verkkokurssiin oli rakennettu myyntiautomaatio, jota somessa mainostettiin säännöllisesti. Lisäksi olin kartoittanut huolella kohderyhmän ongelman, johon tarjosin ratkaisun, sekä minulla oli jo olemassa oleva asiakaskunta. Kehitin kurssia koko ajan asiakkaideni kanssa.
 

Verkkokurssi voi tuoda sinulle lisää vapautta ja nostaa liikevaihtoa. Työtä se kuitenkin vaatii: huolellinen suunnittelu, markkinatutkimus, sisältö, lanseeraus, myyntitunneli, oikea alusta jne.
Kaikkea ja myöskään tarvitse osata / tehdä itse. On järkevämpää ulkoistaa ja ostaa apua ammattilaisilta. Tämän voin sanoa kokemuksesta 😅

Nämä kokemukset saivat minut innostumaan todella digibisneksestä ja opiskelemaan aihetta lisää! Nyt olen valmentajana saanut auttaa jo monia yrittäjiä tekemään verkkokurssin omasta osaamisesta. Korona ajoi ihmiset verkkoon ja uskon digibisneksen olevan nyt todella nousussa. Voit hypätä mukaan tähän aaltoon tai jäätä rannalle ruikuttamaan. Uskon, että melkeinpä mistä tahansa alasta voi tehdä verkkokurssin. Itse silloin aluksia ajattelin, että ei stylisti voi tehdä verkkokurssia, sillä eihän nyt kukaan tyyliasioista voi oppia jonkin videokurssin avulla! Onneksi en jäänyt tähän ajatukseen jumiin, vaan aloin haastatella asiakkaitani, mitä mieltä he olisivat verkkokursista. Sain pelkästään myöntäviä vastauksia kyllä verkkokurssille! Omien kokemusten myötä uskonkin, että aivan jokainen yrittäjä pystyy tekemään verkkokurssin omasta osaamisestaan. 

Jos haaveilet verkkokurssin tekemisestä, tule mukaan Menestyvä yrittäjä valmennukseeni, siellä opetan, miten tehdään digituote omasta osaamsesta + paljon muuta. Lue lisää klikkaamalla tästä.


Onko sun mielestä yrittäjä aina 24/7 töissä?

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.