Tästä syystä ei kannata luoda koko bisnestä pelkän someen varaan

yrittäjyys May 11, 2024
 

Some on loistava tapa hankkia asiakkaita. luoda hyvä henkilöbrändi, kertoa itsestä ja omasta osaamisesta. Siellä on myös helppoa verkostoitua ja postailla asioita. MUTTA somealusta voi kaatua koska tahansa. Esim. Meta on kaatunut jo useamman kerran ja ihmiset olivat paniikissa. Jos luot koko yritystoimintasi pelkän someen varaan ja se kaatuu, niin katuu myös bisnes: siinä meni asiakkaat, seuraajat, myyntikava jne. 

Somessa kannattaa olla ja jakaa sinne sisältöä, mutta sen lisäksi yrityksellä tulee olla nettisivut, blogi ja uutiskirjelista. Sillä nämä ovat sinun omistuksessasi ja niitä ei kukaan sinulta vie. Somessa tili voidaan myös kaapata ja sinne meni kova työ hujauksessa! Jos et keksi, mitä kirjoittaisit blogiisi, niin voit jakaa samoja asioita, kuin somessa. Uutiskirjelistaa kannattaa kerätä siksi, että se on sitä, ns. lämmintä listaa, jolle voit myydä palveluitasi ja se on vain sinun omistuksessasi. Somessa voi seurata matalalla kynnyksellä ketä vain, mutta uutiskirjeen tilaajat ovat tosifaneja! 

Luo tai teetä nettisivut sellaiselle alustalle, mitä itse osaat hallinoida, sillä silloin et ole riippuvainen kenestäkään. Nettisivujen ei tarvitse olla sen ihmeellisemmät: sieltä tulee löytyä ainakin nämä asiat: kuka olet? Ketä palvelet? Minkä ongelman ratkaiset? Mitä palveluita tarjoat ja miten niitä voi ostaa. Miten voi tilata uutiskirjeen ja blogi tulee olla myös omilla sivuilla. Kaikki materiaali, mitä tuotat sivuillesi on täysin sinun omistuksessa. Somealustoille tuotetun sisällön omistaa joku kolmas osapuoli eli alusta.

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.