Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee verkkokurssia? Verkkokurssitrendit 2024

digibisnes läppäribisnes verkkokurssi Apr 14, 2024
Verkkokurssitrendit 2024, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun suunnittelee verkkokurssia?

Maailma kehittyy jatkuvasti. Pandemia ajoi ihmiset verkkoon ja sen myötä verkkokurssi ovat tulleet jäädäkseen.Verkkokurssit ovat olleet suosittu tapa oppia uusia taitoja ja hankkia tietoa. Tässä artikkelissa tarkastelemme  verkkokurssitrendejä vuonna 2024 ja sitä, mitä yrittäjien tulisi ottaa huomioon verkkokurssin suunnittelussa.

1. Interaktiivisuus ja Osallistuminen

Vuonna 2024 verkkokurssien menestyksen avain on interaktiivisuus ja osallistuminen. Opiskelijat haluavat enemmän, kuin pelkän videokurssin itseopiskeluna; he haluavat mahdollisuuden osallistua keskusteluihin, tehdä harjoituksia ja saada palautetta sekä kuulua yhteisöön. Kun suunnittelet verkkokurssiasi mieti, voisitko tarjota kurssilaisille esimerkiksi suljetun Facebook-ryhmän, jossa voit pitää livejä kurssilaisille ja vastata heidän kysymyksiinsä. Vaihtoehtoisesti voit tarjota myös suljettua Telegram tai Whatsup ryhmää. Mieti myös voiko verkkokurssi sisältää henkilökohtaista konsultaatiota.

2. Personointi ja Räätälöinti

Yksilöllisyys on avainsana. Ihmiset etsivät kursseja, jotka vastaavat heidän tarpeisiinsa ja tavoitteisiinsa mahdollisimman tarkasti. Siksi kurssien luojien on tarjottava mahdollisuuksia personointiin ja räätälöintiin. Tämä voi sisältää esimerkiksi erilaisia kurssin versioita eri taitotasoille tai aihepiireille, henkilökohtaista valmennusta tai räätälöityjä tehtäviä. Voit myös miettiä kurssin pilkkomista näin: alkeiskurssi, jatkokurssi ja edistyneiden kurssi. Vaikka kyseessä on verkkokurssi voi se sisältää myös henkilökohtaista valmennusta. Tämä nostaa kurssin arvoa ja hintaa. Verkkokurssi voi sisältää myös tehtäviä, jotka tulee palauttaa valmentajalle ja niistä saa palautetta henkilökohtaisesti.

3. Teknologian Hyödyntäminen

Teknologian nopea kehitys tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia verkkokurssien kehittämiseen. Voit hyödyntää esimerkiksi tekoälyä verkkokurssin suunnittelussa, mainosmateriaalin tekemisessä jne. Älä siis pelkää teknologiaa, vaan hyödynnä sitä! Esimerkiksi Chat GTP on helppokäytöinen tekoälyalusta, joka voi kirjoittaa puolestasi vaikkapa verkkokurssin myyntisivun, verkkokurssin sisällön ja mainosmateriaalit. 

4. Jatkuva Oppiminen ja Kehittyminen

Vuonna 2024 menestyvät verkkokurssiyrittäjät ovat niitä, jotka jatkuvasti kehittävät ja päivittävät taitojaan ja tietämystään. Siksi verkkokurssit eivät ole enää vain yksittäisiä tapahtumia, vaan osa laajempaa jatkuvan oppimisen prosessia. Verkkokurssiyrittäjän on tarjottava mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen ja kehittymiseen, esimerkiksi tarjoamalla päivittyviä sisältöjä ja jatkokursseja. Verkkokurssin jatkoksi voi tehdä myös esimerkiksi kuukausimaksullisen jäsenyhteisön, joka on suunnattu tietyn verkkokurssin käyneille.

 

Yhteenvetona voidaan todeta, että vuonna 2024 verkkokurssien menestyksen avain on interaktiivisuus, personointi, teknologian hyödyntäminen, jatkuva oppiminen ja sosiaalinen vastuu. Menestyvän verkkokurssi yrittäjän on tarjottava asiakkailleen merkittävää lisäarvoa kurssillaan ja oltava vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa. Verkkokurssi vaatii kehitystyötä ja sisällön päivittämistä säännöllisesti. Osallistujilta kannattaa kerätä rohkeasti palautetta ja kehittää kurssia niiden perusteella. Saman verkkokurssin voi lanseerata useita kertoja. Kun aloitat verkkokurssin suunnittelun teetä ensin kysely kohderyhmällesi ja selvitä, mikä on heidän ongemansa ja mieti, miten sinä voit siihen ratkaisin tarjota. Tsemppiä verkkokurssin suunnitteluun!

 

 

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.