Nämä 10 ominaisuutta vaaditaan yrittäjältä, jotta toiminnasta tulee kannattavaa

Apr 22, 2023

Yrittäjäksi voi periaatteessa ryhtyä kuka vain helposti ja nopeasti. Se, että pärjää yrittäjänä ja luo kannattavaa liiketoimintaa on taas oma juttunsa. Kokosin tähän postaukseen 10 asiaa, joita tarvitaan, jotta voi menestyä yrittäjänä.

Nämä 10 ominaisuutta vaaditaan yrittäjältä, jotta toiminnasta tulee kannattavaa

  1. Luovuus, innovatiivisuus ja selkä visio: Yrittäjän on oltava luova ja kekseliäs, jotta hän pystyy kehittämään uusia tuotteita, palveluita tai liiketoimintamalleja, jotka erottuvat kilpailusta. Yrittäjällä tulee olla kyky kehittää toimintaa tarvittaessa sekä päästää irti toimimattomista asioista. Selkeä visio omasta toiminnasta ja yrityksestä: kuka olet ja ketä palvelet?

  2. Liiketoimintaosaaminen: Yrittäjän on ymmärrettävä liiketoiminnan perusteet, kuten markkinointi, rahoitus, henkilöstöhallinto, tuotanto ja logistiikka, jotta hän pystyy suunnittelemaan ja johtamaan yritystään tehokkaasti. Osan asioista voi ulkoistaa hyville ja luotettavilla yhteistyötahoille. Yrittäjä ei aina itse ole paras johtamaan yritystään ja silloin johtaminen kannattaa ulkoistaa vaikkapa yhtiökumppanille.

  3. Riskinottokyky: Yrittäjyys liittyy usein riskinottoon, joten yrittäjän on oltava valmis ottamaan riskejä ja tekemään päätöksiä epävarmassa tilanteessa. 

  4. Epävarmuuden sietäminen: etenkin alkuvaiheessa kaikki on usein epävarmaa, joten yrittäjällä tulee olla kyky sietää epävarmuutta ja pystyä toimimaan siitä huolimatta.
  5. Sitoutuminen ja kyky sopeutua muutoksiin: Yrittäjän on oltava sitoutunut yrityksensä menestykseen ja valmis tekemään töitä sen eteen pitkäjänteisesti. Yrittäjällä on hyvä olla taito katsoa asioita pidemmällä aikavälillä. Yrittäjän on oltava joustava ja sopeutuvainen, jotta hän pystyy reagoimaan nopeasti muuttuviin markkinaolosuhteisiin ja asiakkaiden tarpeisiin.

  6. Rahoitus: Yrittäjän on hankittava tarvittavat resurssit, kuten pääoma ja lainat, jotta hän pystyy käynnistämään ja ylläpitämään liiketoimintaansa. Yrityksen kasvuun ja kehitykseen voi olal erilaisia rahoitustarpeita matkan varrella. Budjettilaskelma on oltava omissa näpeissä sekä ymmärrys kuluista ja menoista. Kannattava hinnoittelu liittyy myös tähän. On uskallettava pyytää kunnollisia palkkioita, jotta toiminta jää plussalle ja voi luoda itselleen arvoisensa elintason. Lisäksi yrityksellä ja yrittäjällä on hyvä olla puskuria yllättävien tilanteiden varalle.

  7. Myyminen ja markkinointi: Jos myyminen ja markkinoiminen ahdistavat voi yrittäjyys ura kömähtää jo tähän. Myyminen on suomalaisille usein pakkopullaa ja tuo mieleen tyrkyttävät puhelinmyyjät. Ilman hyvää markkinointia ja myymistä ei ole yritystoimintaa.

  8. Verkostoituminen: Yrittäjän on luotava vahvoja suhteita asiakkaisiin, toimittajiin, sijoittajiin ja muihin sidosryhmiin, jotta hän pystyy kasvattamaan liiketoimintaansa ja saamaan tarvittavaa tukea ja apua.

  9. Brändäys: Yrittäjän / yrityksen pitää brändätä itsensä hyvin, jotta ihmiset tietävät olemassa olosta ja voivat ostaa yrityksen tuotteita/ palveluita. Brändäyksen avulla myyminen ja markkinointi myös helpottuvat.
  10. Selkeä kohderyhmä: Unelma-asiakkaan tunnistaminen. Jos yrität myydä kaikille kaikkea on viestintäsi epäselvää ja estää ihmisiä ostamasta. Selkeytä ja kirkasta unelma-asiakkaasi mahdollisimman tarkasti. Sen jälkeen markkinointi ja esimerkiksi somettaminen on paljon helpompaa ja selkeämpää.

Bonus: menestyvä mieli. Huijarisyndroomalla, menestyksen pelolla sekä rahan tienaamisen pelolla harvemmin pääsee menestymään kunnolla. Joten, jos yrittäjällä on mielen kanssa haasteita kannattaa niitä työstää ja hankkiutua eroon rajoittavista uskomuksista sekä peloista. Paras apu mielen asioihin ja itsevarmuuden parantamiseen on ratkaisukeskeinen valmennus sekä NLP. 

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai oletko jo yrittäjä, joka haluaa kasvattaa toimintaansa ja kiihdyttää kassavirtaa? Lue lisää Menestyvä yrittäjä valmennuksesta klikkaamalla tästä. 

Liity sisäpiiriin!

Sisäpiirissä saat bisnesvinkkejä ja ihania valmennusharjoituksia sähköpostiisi.

En spämmää sinua, eikä tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Sisäpiirivinkkien tilaus on maksutonta, eikä sido sinua mihinkään. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa.